Hem NyheterVinnyhet Hermansson & Co inleder nytt samarbete med italienska vinproducenten Rocca delle Macìe

Hermansson & Co inleder nytt samarbete med italienska vinproducenten Rocca delle Macìe

av Livets Goda

Hermansson & Co utökar sin redan breda italienska portfölj med ytterligare en välrenommerad vinproducent: Rocca della Macìe från Castellina in Chianti, Toscana. Samarbetet förenar två passionerade familjeföretag och öppnar upp för nya möjligheter för alla vinentusiaster i Sverige.

Hermansson & Co

Hermansson & Co utökar portföljen

Rocca delle Macie grundades 1973 av den vinälskande filmproducenten Italo Zingarelli som genom köpet av egendomen Le Macìe i Castellina in Chianti förverkligade en livslång dröm. Idag drivs företetaget av Italos son Sergio Zingarelli med familj. Rocca delle Macie arbetar enligt traditionella Chianti Classico metoder och producerar viner av högsta kvalitet som har prisats flerfaldigt. Kärleken och respekten för Toscana och dess månghundraåriga tradition av vinproduktion genomsyrar företaget samtidigt som man använder sig av den senaste tekniken i sin vinproduktion.

Rocca delle Macie täcker ungefär 600 hektar, varav 210 hektar vinodlingar som totalt fördelas på sex vingårdar; Le Macìe, Sant’Alfonso, Fizzano och Le Tavolelle i Chianti Classicoområdet och Campomaccione och Casa Maria i Maremma. Sedan år 2000 arbetar producenten med ett tydligt hållbarhetsfokus där de bland annat använder enbart organisk gödning, de reducerar vattenanvändningen i vingården och de månar om biologisk mångfald genom att låta blommor och gräs växa mellan vinrankorna. Självklart används inga kemiska bekämpningsmedel i vingården. Företaget innehar sedan 2021 hållbarhetscertifieringen VIVA.

Vi är mycket glada över vårt senaste tillskott i portföljen. Syftet med samarbetet är först och främst att bredda utbudet av kvalitetsmedvetna vinproducenter i vår Horeca-portfölj men ett av vinerna har även lanserats i Systembolagets beställningssortiment och det kan komma att lanseras fler viner i framtiden. Rocca delle Macìe är precis som Hermansson & Co ett familjedrivet företag med många gemensamma nämnare och vi ser verkligen fram emot att få representera dem på den svenska marknaden” säger Malin Rhodin, Produktchef på Hermansson & Co.

Art nr 58270 Chianti Classico Riserva DOCG 2019 Famiglia Zingarelli, 14%, 75 cl, pris 229 SEK.

Utmärkelser:
JamesSuckling.com: 92/100
Mundus Vini: guldmedalj
Wine Spectator: 92/100
Giardini Notes: 93/100
Civilità del bere – WOW: – silvermedalj

RELATERAD LÄSNING