Hem Mat & Restaurang Linguine med kapris & tomat till elegant ekologisk Barolo

Linguine med kapris & tomat till elegant ekologisk Barolo

av Livets Goda

Linguine & Barolo: Du vill äta och dricka gott, fånga den italienska känslan men utan att spendera längre stunder i köket. Tricket stavas tomatsås med sardeller och kapris och lite lök på det. Sväng samman med en pasta, toppa med färskriven parmesan och njut en lät kyld Barolo därtill. Sommar.

Linguine

Linguine & Barolo

Linguine med kapris & tomat – Ingredienser – 2 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vin
Barolo Massimo Rivetti 2019
Piemonte / Italien / Massimo Rivetti / Nr 20055 / 750 ml / 295 kr / 92+
Familjefirma Massimo Rivetti skördar sin nebbiolo från 25 hektar ekologiskt odlade vingårdar som man innehar. Druvorna till denna Barolo frodas på över 30-åriga vinrankor i en hektar vingård i La Morra och nog fann vi 2018 av vinet väl så intagande, men här präglas vinet av lite mer mineraliskt terroirpräglad fruktighet, utan att förlora den förföriska blicken i den yppigt lakrits och tobaksnotade körsbärsrosade utstrålningen. Sexigt juicy och stringent tannindriv skapar en sinnlig edge och det är utan tvekan familjen Rivettis bästa årgång av vinet, och som också på allvar visar vilken potential denna firma besitter. Kallas upcoming.

Till Linguine
Vindarna av viol och rosmarin som smeker i vinet är av självklara skäl en naturlig länk till rätten. Syrlig nobless med salviasötma i vinslipningen ger också en kram i denna klassiska mat- och vinsättning. Slutligen, en luftig och nyanserat kryddig pastaattityd och ett lika luftigt kryddrivet vin är lika med två. Mer än så behövs inte sägas.

Till vinet på Systembolaget HÄR >>

RELATERAD LÄSNING