Hem Vinvärlden Meinklang Grüner Veltliner – sommarhit från österrikiska Burgenland

Meinklang Grüner Veltliner – sommarhit från österrikiska Burgenland

av Livets Goda

Meinklang Grüner Veltliner:
Burgenland i Österrike är sannerligen en unik terroir med Neusiedlersjön som navet och förutsättningen för en frodande vinregion som spänner från vita torra till röda och dessertviner i världsklass. Här finner vi den biodynamiska familjefirman Meinklang som redan debuterat med en hel del fina vardagsviner på Systembolaget. I våra glas; en klassisk grüner veltliner med alla förutsättningar till att bli en sommarhit.

Österrikes stolthet på den vita sidan är tveklöst grüner veltliner som med sin karaktäristiska vitpepprighet och päronfruktighet är den givna följeslagaren till schnitzeln. Familjen Michlits som står bakom etiketten Meinklang i Burgenland driver sin farm enligt biodynamiska principer och förutom vinodlingar har man boskapsskötsel, fruktodlingar och andra grödor som skapar en diversitet i samklang. Närheten till den grunda Neusiedlersee skapar unika förutsättningar för vinodling vilket också vi noterat i flertalet av familjens viner.

Meinklang Grüner

Livets Goda om 2022 Meinklang Grüner Veltliner från Burgenland, Österrike

Meinklang Grüner veltliner från Michlits gör nu debut på Systembolaget och det är en närmast prototypisk take på druvan med de vitpeppriga tonerna, saftiga gråpäron, vitblommighet och läckert stendammiga toner. Gomkänslan är stenfruktigt generös, livlig och med pigg fräsig syra samt ett aromatisk intryck som minner om muskatdruvighet. Eftersmaken är fruktdriven, pepprig och citrusfrisk i rent, snyggt utförande. Ett läskande vin med de rätta förutsättningarna till att bli en sommarhit, inte minst tack vare den nertonade alkoholstyrkan.

86 p

Biodynamiska Meinklang Grüner Veltliner återfinns i Systembolagets beställningssortiment och beställs till önskad butik. Flaskan (750 ml, 11%) har artikelnummer 52685 och kostar 119 kronor.

Till Meinklang på Systembolaget här >>>

 

RELATERAD LÄSNING