Hem NyheterVinnyhet Naturlig hantverkscider som bär frukten av förstklassigt hantverk

Naturlig hantverkscider som bär frukten av förstklassigt hantverk

av Livets Goda

Ciderhuset Trabancos djupa traditioner står idag för naturligt producerad cider i en unik stil och av högsta klass. Det är med glädje vi presenterar två exklusiva nyheter i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Tradition, kunskap och kvalitet är det familjeägda ciderhuset Trabancos innersta natur. Här har grundaren Emilios förälskelse till sina äppelodlingar levt från generation till generation, där alla familjemedlemmar varit delaktiga i att ta tillvara på de finaste av äppelodlingar. En livsstil som banat vägen mot fantastiska fruktodlingar och årgångscider av första klass. Nu gör två av husets unika cidrar svensk premiär i varsin exklusiv lansering.

Sobre La Madre Selección Sidra Natural 2020

En cider som tillverkas en gång om året i begränsad upplaga. Naturligt, enligt den äldsta formen av cidertillverkning och genom noggrant utvalda asturiska äppelsorter. Musten jäser och lagras med sin jästfällning – ”Madre” – i kastanjefat under 3 månader. Resultatet är balanserat och delikat.
Sobre La Madre Selección Sidra Natural 2020, 79:90 kr, artnr 95513. Lansering 8 juni

Poma Áurea Brut Nature Sidra Natural 2018

Äpplets kvalitet är avgörande för att producera kvalitetscider. Därför ägnas särskild uppmärksamhet åt högsta kvalitet och bästa sort varefter traditionella tekniker förenas med innovation. Husets Brut Nature är ursprungsbetecknad som Sidra de Asturias DOP och tillverkas av två lokala äppelsorter, Regona och Raxao. Dessa ger en perfekt balans mellan syra och beska. Äpplena jäser och lagras under tre månader i kastanjefat, följt av en andra jäsning i tank – en metod som kallas Granvás.
Poma Áurea Brut Nature Sidra Natural 2018, 99:90 kr, artnr 95497. Lansering 15 juni

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING