Hem Whisky & Bourbon Roku Gin – från Japan till Sverige

Roku Gin – från Japan till Sverige

av Livets Goda

Roku Gins unika smak är framställd av sex exklusiva ingredienser från det japanska växtriket och åtta traditionella gin-komponenter*. De sex japanska ingredienserna – blommorna och löven från sakuraträdet, skalet från yuzu-frukten, sencha och gyokuro-teerna samt sansho-pepparn – skördas i så kallad ”shun”, en tradition som innebär att varje ingrediens plockas när den är som allra bäst i sin smak. 

Det japanska hantverket syns även tydligt i flaskans design. Flaskan är gjuten i en hexagonform, där de sex kanterna representerar varje japansk komponent, och avslutas med en finkänslig prägling. Den japanska kanji-symbolen för siffran sex är tryckt på etiketten, som är gjord av traditionellt washipapper, och avslutas med subtila detaljer i guld.

Roku kan drickas med is eller som en japansk Gin & Tonic. En japansk Gin & Tonic ska blandas med omsorg, den serveras med is och några tunna stavar ingefära för att komplettera den friska citrussmaken av yuzu. Till skillnad från en klassisk Gin & Tonic står den japanska varianten för kulturens gästfrihet, Omotenashi, vilket är en uppfriskande ritual som ska avnjutas tillsammans med vänner.

Bakom Roku Gin står tillverkaren Beam Suntory som grundades 1899 och har under åren som gått byggt upp ett rykte som en av Japans mest prisbelönta spritproducenter. Sedan 1936 har företaget bemästrat färdigheterna som krävs för att producera gin av hög kvalitet.

Jeanette Edwards, Beam Suntorys Internationella Brand Director, om Sverige-lanseringen:
”Vi är väldigt exalterade och hedrade att få introducera Roku Gin till den svenska marknaden. Vi är övertygade om att Roku kommer att bli det främsta japanska gin-alternativet i den globala premiumkategorin, som har haft en betydande tillväxt de senaste åren.”

Roku Gin
700 ml/flaska, alkoholhalt 43%,
Nr. 40337, 349 kr

* De sex japanska ingredienserna blandas med de åtta traditionella gin-komponenterna som består av enbär, korianderfrön, angelicarot, angelicafrö, kardemummakärnor, kanel, bittert apelsin-och citronskal och som tillsammans skapar Roku Gin.

RELATERAD LÄSNING