Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Sturehof slår upp dörrarna till nya lokaler med två våningar och ny matbar

Sturehof slår upp dörrarna till nya lokaler med två våningar och ny matbar

av Livets Goda

Efter sex år av planering och ombyggnationer har det äntligen blivit dags för Sturehof att flytta tillbaka in på adressen Stureplan 2 där det ursprungligen låg år 1887. Det nya Sturehof har plats för cirka 400 sittande gäster fördelat på två våningar med traditionell matsal, en helt uppdaterad matmarknad med en ny tillhörande matbar, flera privata matsalar samt två uteserveringar varav en kommer vara belägen på den vackra innergården en trappa upp.

Sturehof

”Att förvalta en kulturellt historisk del av Stockholm är ett otroligt privilegium, men också ett ansvar. Med den nya öppningen vill jag säkerställa Sturehofs arv som den självklara mötesplatsen för kultur och glädje i Stockholm, i minst 100 år till.” säger PG Nilsson, grundare av Sturehof och koncernen Svenska Brasserier.

Sturehof matmarknad och den egna matbutiken, får i de nya lokalerna en matbar där du som gäst kan kliva in, få ett glas vinsturehof i handen och smaka dig genom rätter baserade på råvaror från diskarna, och som tillagas direkt framför dig. Salongerna på Sturehofs nya övervåning blir en del av restaurangen men även bokningsbara för privata sällskap. Sturehof har alltid haft en tydlig koppling till musik och konst men här tar man ett tydligare steg in i litteraturens värld. Längs väggarna löper  bokhyllor där såväl kokböcker som litterära klassiker och nyheter finns presenterade. Böckerna är till salu men bidrar samtidigt till den sofistikerade och privata måltidsmiljön.

PG Nilsson har drivit Sturehof sedan 1995 med en stark vision om restaurangens varande, bland annat genom tydliga riktlinjer och en idé om generositet i fyra pelare. Angelica Lindberg tog plats i Sturehofs ledningsgrupp för fem år sedan och sedan två år tillbaka gör hon verklighet av visionen som restaurangchef på Sturehof.

”Jag har förmånen att stå nära PG i hans vision om restaurangen och jag känner mig väldigt trygg och stolt över allt vi har gjort hittills. Innehållet i det nya Sturehof är väldigt viktigt för mig – tillsammans med vår otroliga personal ska vi säkerställa att Sturehof bibehåller sin karaktär och samtidigt fortsätter utvecklas med samtiden.” säger Angelica Lindberg.

Restaurangen har en historia som sträcker sig 136 år tillbaka och har alltid varit en viktig kulturell mötesplats i Stockholm. Ombyggnationerna har pågått sedan 2017 och beräknas vara helt klara 2026.

Det nya Sturehof öppnar från och med den 17:e april, kl 11.30.

Boka bord här.

RELATERAD LÄSNING