Hem Mat & Restaurang Toast Skagen & roséchampagne från André Clouet

Toast Skagen & roséchampagne från André Clouet

av Livets Goda

Sommar och Toast Skagen känns klockrent och svårare än så behöver det inte vara när vi pushar för en svensk klassiker. Och till den krämigare Skagenröran är det inte alls fel att välja en dryck som skär igenom det feta, en champagne med andra ord. André Clouet Brut Rosé ställer upp och tar matchningen i hamn.

Toast Skagen

Toast Skagen

Toast Skagen – Recept – 4 personer

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Champagne

André Clouet Brut Rosé No 3, Champagne, Frankrike

art.nr. 77253 (750 ml) 12%, 429 kr, 90 p
Clouets rosé är lagrad tre år på sin fällning och det är tal om en druvren pinot noir från firmans egna grand cru-marker i Bouzy och Ambonnay. 15 procent av vinet är ett stilla rött från Bouzy. Doften bjuder på stramt hållen rödbärighet med smultron i spetsen uppbackad av röda bioäpplen, kaksmulor och örtiga nyanser samt blodapelsin. Smakprofilen visar upp en medelfyllig känsla med alert mousse, fin torr känsla och rent driv i det rödbäriga samt viss blodcitrus. En vinös champagne med fin syraryggrad, dessutom mycket sympatiskt prissatt.

Vinet & Maten
André Clouets fina rosé champagne gör ett förträffligt jobb till den fetare skagenröran och fräschör upp samtidigt som den skär genom det feta. Det är dessutom en mer smakrik skumpa vilket passar perfekt till en smakrik förrätt.

RELATERAD LÄSNING