Kartläggning från The Wine Company: Här är de vanligaste - och knasigaste - frågorna om vin

Livets Goda 17 May, 2017
Vin Kan ni lova att vinet jag just beställde är gott? Om jag sodastreamar mitt vita vin, blir det Cava då? Har ni tysk Champagne? Det är överraskande men inte helt ovanliga frågor som svenskarna undrar om vin. Den onlinebaserade vinshopen The Wine Company har djupdykt i sitt kundtjänstarkiv och kartlagt de vanligaste, men också mest annorlunda och roligaste frågorna bland svenska vinkonsumenter.

Intresset för vin bland svenskar är stort och det går att ägna ett helt liv åt att studera den populära dryckens egenskaper. Alltifrån druvor, producenter, distrikt och terroir. Att klassas som vinkunnig är därför inte lätt, det är dock något som många strävar efter. Varje år får The Wine Companys vinrådgivare tusentals frågor, somliga av vanligare karaktär än andra.

– Flertalet av våra kunder gillar verkligen att höra av sig till oss för att ställa frågor, vilket är jättekul. Vissa kunder kan till och med förnamn på våra rådgivare och ber att få tala med just sin favorit. Många av våra kunder har goda vinkunskaper och är superentusiastiska och intresserade, de ringer helt enkelt för att lära sig mer. Ibland dyker lite lustiga frågor upp men det är bara roligt, vi älskar alla sorters frågor från våra kunder, säger Linda Sorby, Marketing Manager på The Wine Company.

Några av de vanligaste frågorna som The Wine Companys vinrådgivare och kundtjänst får är hur länge kan vinet lagras? Vilken maträtt passar vinet till? Hur ska jag öppna en flaska Prosecco? Varför ska jag lufta vinet? Vill man få svar på sina frågor så kan man alltid ringa The Wine Companys vinrådgivare på 0049 4122 50 44 66 eller maila på service@the-wine-company.se.

Topplista: Här är kundernas roligaste frågor
1. Har ni tysk Champagne?
2. Efter jag drack vinet hade jag färgade tänder och läppar, så får det väl inte vara?
3. Vi skall besöka tyska vingårdar och undrar om ni har tips på hur man lyckas få med sig så många flaskor vin som möjligt i en SAAB 900? Det är ju lite ont om bagageutrymme. Bör vi köpa en ny bil innan resan?
4. Vår katt har just smakat på vår sangria, vi har alltså ett trädgårdsmingel idag, vi använde vinet Cosima Primitivo, kan det vara farligt på något sätt? Årgången var 2012.
5. Om jag sodastreamar mitt vita vin, blir det typ Cava då?
6. Kan ni lova att vinet jag just beställde är gott? Jag vill att ni lovar!!!

Om The Wine Company:
The Wine Company tillhör The Hawesko Group som är den största och mest ansedda vinhandelsgruppen i Europa. Affärsidén är att leverera exklusiva viner från alla världens ledande vinområden - helt legalt - från Hamburg direkt hem till konsumenten. The Wine Company möjliggör för vinintresserade över hela Sverige att enkelt och bekvämt köpa viner som levereras direkt hem till dörren, utan att behöva bekymra sig för att på egen hand betala för alkoholskatten. The Wine Company etablerades på den svenska marknaden den 1 november 2010 och är E-handelscertifierade.

 


AF Gruppen bygger Göteborgs första Urban Winery

Vin Wine Mechanics, Göteborgs första Urban Winery, öppnar lördag 29 april…
27 Apr, 2018

Myllymäki och Gibrand i hårdträning inför EM i Turin

Vin Bocuse d’Or Europe avgörs den 11-12 juni i Turin. Där…
26 Apr, 2018

Michelinguiden hyllar det katalanska köket

Mat och Restaurang I den berömda Guide Rouge fortsätter man att belöna restauranger…
25 Apr, 2018

Många ville upptäcka nya viner på Göteborg Vin & Deli

Vin I helgen arrangerades Göteborgs största vin och delikatessmässa på Svenska…
24 Apr, 2018

Stefano Catenacci invald i Hall of Fame

Mat och Restaurang Utmärkelsen I främsta rummet – Visitas Hall of Fame tilldelas…
24 Apr, 2018

Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018
Artikelarkivet