Hem Vinvärlden Lansering av chablier till kräftor och skaldjur

Lansering av chablier till kräftor och skaldjur

av Livets Goda

William Fèvre hör till en av de mest kända vinhusen i Chablis och man är den i särklass största ägaren av Grand Cru mark i regionen (15 %). Sedan vinmakaren Didier Seguier tog över som vinmakare 1998 har han ändrat inriktning och därmed även karaktären i vinerna. Bland annat genom att drastiskt minska på ekfatslagringen för att snarare lyfta fram den unika terroiren som är så speciell för Chablis. Målet är att skapa viner som kan drickas såväl unga som efter några år i vinkällaren. Hos Fèvre är vinframställningen helt hantverksmässig, all skörd sker manuellt i små lådor om maximalt 13 kg och vid sorteringsborden kontrolleras samtliga druvor. Stor vikt läggs vid detaljerna genom hela tillverkningsprocessen för att försäkra sig om att varje färdigt vin utvecklar den typiska Chabliskaraktären som man vill åt. Samtliga av Fèvres egna vingårdar är idag ekologiska och sedan 2011 har man även valt att påbörja arbetet med att ställa om till biodynamisk vinodling. Augustilanseringar: Chablis Grand Cru Bougros Domaine 2013 Art: 92258 Pris: 499 kr Stl: 750 ml Alk: 13 % Antal: 144 flaskor Lansering: 21 augusti Chablis Premier Cru Beauroy Domaine 2013 Art: 92236 Pris: 299 kr Stl: 750 ml Alk: 12,5% Antal: 240 flaskor Lansering: 21 augusti Chablis Premier Cru Fourchaume 2013 Art: 99329 Pris: 299 kr Stl: 750 ml Alk: 12,5% Antal: 600 flaskor Lansering: 21 augusti

RELATERAD LÄSNING