Hem Mat & Restaurang Cold Brew – kall kaffecocktail med Shanky’s Whip som bas

Cold Brew – kall kaffecocktail med Shanky’s Whip som bas

av Livets Goda

Cold Brew: Shanky’s Whip har tagit oss med storm och förutom att dricka den som den är så börjar vi nu nyfiket mixa drinkar på den irländska whiskeylikören som med sin vaniljiga och karamelliga karaktär sitter som en smäck i en iskall kaffecocktail. 

Cold Brew

Drinkbas

Shanky’s Whip

Nr. 54177, 700 ml, 33%, 329 kr

Karamellig, vaniljpudrad kola och chokladrullade körsbärsäpplen virvlar runt och vi har naturligt nog en hel del sötma i britsen, men den generösa styrkan transparerar med sina spritigare, integrerade dunster och det finns en kryddig spänst i slutet av resan som de facto ger små tanniner i avslutet. Det är kort och gott banalt läckert och syndigt gott. Som den där kaloririka efterrätten som man inte borde ta men som man inte kan låt bli ändå. Och varför inte liksom…

Så mixar du en Cold Brew

4 cl Shanky’s Whip
8 cl iskaffe
Istärning

Cold Brew: Börja med att avgöra om du ska göra eget iskaffe eller köpa färdigt. Det är lätt att göra men kräver vissa förberedelser som att koka upp kaffe och kyla ner det. Häll upp likören i ett cocktailglas med en istärning i. Toppa med iskaffe som gärna får ha lite skum vilket du får genom att skaka kallt bryggt kaffe med mjölk, ett par istärningar och lite råsocker i en shaker.

Shanky´s Whip beställer du på Systembolaget HÄR >>

Se gärna: Fredagsdrinken – Dr Whip it här >>

RELATERAD LÄSNING