Hem Whisky & Bourbon Disco med själ… J.P Wiser´s Triple Barrel 10 Years Old

Disco med själ… J.P Wiser´s Triple Barrel 10 Years Old

av Livets Goda

Disco med själ…

Ett par trevliga kompisar, foto: Niklas Jörgensen

Whisky & Bourbon om J.P Wiser´s Triple Barrel 10 Years Old
Att alltid (noga och omsorgsfullt) blindprova drycker skapar neutralitet i omdömet, och tar bort förutfattade meningar. Drycken bedöms helt efter kvalitet och egenskaper. Då och då blir vi väldigt överraskade med facit i hand eller som i detta fall smått chockerade. PET? Kanada? Vi lider normalt av allergi mot PET-flaska, oavsett innehåll, oavsett hur de klimatsmarta de är, eftersom erfarenheten oftast har lärt oss att det sällan finns något av godo i behållaren. Bra dryck ”förpackas” inte på så vis, punkt slut!

Men J.P Wiser´s ställer allt på ända. Det är en riktigt bra whisky! Vi uttrycker saker som ”god”, ”balanserad”, ”den här skulle jag absolut kunna köpa” under själva blindprovningen. Det finns en hel del instrument som spelar upp i orkestern. Smaker av arrak, kokos, äpple, finstämd sälta i form av lakrits samt banan med lite chokladvindar tillsammans med en lättsam och god fatkrydda i en fin, balanserad legering. En utsökt och sansad sötma går som en röd tråd genom hela smakresan och det drar lite åt tropikerna i sin stil utan att falla över gränsen för det tillåtna och bli ”drinkaktigt”.

En silkig skärpa ger struktur och ett folkkärt motstånd. Det är med andra ord som en mycket trevlig och social kompis i sällskap och samtidigt kan man föra djupare diskussioner med mer substans och mening.

Det blir disco med soul helt enkelt, och när låten ebbar ut sitter vi nöjda och glada, skruvar upp kapsylen och fyller på glasen och sätter på nästa låt. När det underhållande och vardagligt okomplicerade har både god smak och kvalitet så sitter J.P Wiser´s som en smäck!

Chocken har lagt sig…

89 poäng / Whisky & Bourbon

J.P Wiser´s Triple Barrel 10 Years Old
Nr 422 (700 ml), 229* kr, 40%
Finns även som halvflaska, 125* kr
Kanada

Hitta whiskyn på ditt närmsta Systembolag här >>

  • Pant tillkommer med 1 krona
image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING