Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Grand Hôtel lyser upp Blasieholmskajen med ett soligt inslag frånden franska & italienska rivieran

Grand Hôtel lyser upp Blasieholmskajen med ett soligt inslag frånden franska & italienska rivieran

av Livets Goda

Fräscha seafood-rätter och läckra sallader står i fokus när Grand Hôtel Stockholm öppnar ny restaurang. Nu öppnar Grand Soleil dörrarna och bjuder in gästerna till Stockholms mest solsäkra destination, där värmen och atmosfären från den franska och italienska rivieran genomsyrar varje stund.

Grand Soleil
Med 120 platser inomhus och utomhus erbjuder Grand Soleil en perfekt plats att njuta av långa sommardagar och mysiga kvällar. Grand Hôtels köksteam har tillsammans med Mathias Dahlgren skapat ett koncept där seafood och sallader tar huvudrollen till lunch och middag, medan morgonen välkomnar dig med en härlig kontinentalfrukost.

“På Grand Soleil lägger vi stor vikt vid våra råvaror och vår meny är noggrant utformad för att erbjuda gästerna en autentisk smak av rivieran samtidigt som vi tar fördel av Stockholms bästa solläge. Vår restaurangmiljö är noggrant utformad för att ge våra gäster en sofistikerad och avslappnad atmosfär där de kan njuta av det bästa från rivieran, säger Karl Persson,
Food & Beverage Manager på Grand Hôtel Stockholm. Grand Soleil är inte bara en restaurang, det är även en hyllning till den glamorösa rivieran och den soliga estetiken längs kusten. Inredningen är noggrant utformad med nyanser av grönt och gult som speglar naturens frodighet och solens strålar.

Sanna Nathanson, inredningsdesigner, beskriver skapandet av Grand Soleil: “Vi har skapat en inbjudande miljö där medelhavstoner i olika gröna nyanser spelar en central roll. Genom att kombinera naturliga material med lekfulla inslag i dessa färger har vi skapat en atmosfär som ger gästerna en känsla av en härlig rivieraresort, mitt i hjärtat av Stockholm. Grand Soleil ligger längs en av Stockholms mest attraktiva vattenfronter och strävar efter att stimulera besökare till Blasieholmen året runt. Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel Stockholm, delar sina förhoppningar: “Vi ser fram emot att fortsätta säkerställa att Grand Hôtel som destination bidrar till att Stockholm och Blasieholmen är en levande plats. Genom att introducera Grand Soleil lyser vi upp Blasieholmskajen även under årets mörkare tider och gör denna fantastiska vattenfront solig oavsett säsong.

Grand Soleil kommer under sommaren att ha öppet mellan 11:30 och 22:00. Frukosten har premiär i september och kommer då att serveras mellan 08:00 och 11:00. Bakom inredningskonceptet står Sanna Nathanson och hennes team på nystartade Studio Ramson.

Vill du läsa mer om Stockholms bästa restauranger, läs Livets Godas bedömningar HÄR.

RELATERAD LÄSNING