Hem Mat & Restaurang Lammentrecôte med rödbetor och getost

Lammentrecôte med rödbetor och getost

av Livets Goda

“Lammentrecôte med rödbetor och getost Ingredienser: (4 port) 600 g Lammentrecôte 1 tsk Rapsolja (neutral) 2 tsk Rosmarin (färsk, hackad) 400 g Rödbeta (mini) 4 msk Rödvinsvinäger 2 msk Fänkålsfrön (hela) 1 msk Smör 100 g Getost (chèvre) 4 msk Pinjenötter 800 g Potatissallad Salt & svartpeppar Körvel (färsk) Gör så här: Tillagning (30 min ) 1. Sätt på ugnen på 150 grader. 2. Gnid in lammet med rapsolja, salt, svartpeppar och rosmarin. Bryn köttet i stekpannan. Tillaga sedan köttet mitt i ugnen tills innertemperaturen når 58°C. 3. Låt vila ca 10 minuter i aluminiumfolie innan servering. 4. Lägg rödbetor i en kastrull, täck med saltat vatten. Tillsätt vinäger och fänkål. Låt koka tills betorna är mjuka, cirka 10 minuter. 5. Skala dem därefter och behåll blasten. 6. Rosta pinjenötter i en torr panna. 7. Lägg upp och strö över getost och pinjenötter. Garnera med körvel och servera med potatissallad. Och drycken till, varför inte en 2007 Barbaresco “”Brich Ronchi”” DOCG från Albino Rocca. Hans viner är mycket koncentrerade och lagras på stora ekfat och barriques i 18 månader innan de buteljeras. Av de vingårdsbetecknade vinerna är Bric Ronchi det vin som oftast är lite mer tillgängligt som ungt jämfört med Sorì Loreto som oftast besitter mer struktur”

RELATERAD LÄSNING