Hem Whisky & Bourbon Hernö Gin instiftar Svenska Gin & Tonic-dagen den 20 april

Hernö Gin instiftar Svenska Gin & Tonic-dagen den 20 april

av Livets Goda

Den 20 april för tio år sedan fattade Jon Hillgren beslutet att låta drömmen om ett eget gindestilleri bli verklighet. Det var en vårdag i aprilsolen då han satt på förstukvisten till Huset i Dala som han och hans fru just köpt. Visionen stod plötsligt klar: Det här är platsen. Nu är tiden inne. Jag grundar Hernö Gin. Resten är historia och till minnet av den dagen instiftar Hernö Gin Svenska Gin & Tonic-dagen den 20 april.

– Det finns sedan tidigare flera Gin & Tonic-dagar som firas världen över, men vi saknar en svensk temadag för detta. Vi vill samla branschen och landets ginentusiaster kring en gemensam nationell dag och hoppas att många ansluter och är med oss, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Ett incitament att samlas kring intresset för Gin & Tonic, oavsett ginpreferenser.
Svenska Gin & Tonic-dagen instiftas på årsdagen av Hernö Gins grundande, men är tänkt som en temadag för alla som gillar Gin & Tonic.

– Temadagen är oberoende av vilket gin du föredrar. Vi vill samla entusiaster runt intresset för Gin & Tonic i största allmänhet i ett utbyte av tankar, recept, tips och kunskap, poängterar Jon.

– Vi hoppas också att fler svenska ginproducenter vill vara med så vi får en bredd i gemenskapen, tillägger han.

Facebookgrupp öppen för alla som vill vara med.
Facebookgruppen Svenska Gin & Tonic-dagen är öppen för alla som vill ansluta. Målsättningen är att temadagen på lång sikt ska bli väl förankrad på samma sätt som de redan existerande internationella temadagarna.

– Sverige har många fina producenter av hantverksmässigt framställd gin och det tycker vi är värt att fira, säger Jon.
– Vi har ett nätverk av samarbetspartners i drygt trettio länder som vi kommer att bjuda in till att fira Svenska Gin & Tonic-dagen också, så vi får ringar på vattnet på fler marknader, avslutar Jon.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING