Uppdrucket v 24

Ulrika Karlsson 18 Jun, 2017
Vin Fokus denna vecka har varit mogna viner, buteljer som legat bortglömda i källaren under några år. Ungt och spänstigt har ersatts av viner med fenomenal förmåga att utvecklas till något alldeles extra.

1997 Pinot Gris Clos Windsbuhl
ALSACE / FRANKRIKE / DOMAINE ZIND HUMBRECHT
Onekligen en intressant upplevelse, otroligt rikt, fylligt och komplext med druvan i total fokus. Kryddigheten är synnerligen påtaglig, likaså söt persika, mango och honung med tallbarrsliknande avslut. Sötman finns, samtidigt en torr munkänsla som ger vinet dess unika karaktär.

2004 Batard-Montrachet Grand Cru
BOURGOGNE / FRANKRIKE / PIERRE MOREY
Ett vin som växer i glaset, efter dryga timmen är smaken fantastisk. Rikligt av mineral och krutrök samsas med mogen gul frukt, rostade mandlar och finstämda fat. Enastående struktur med smak som dröjer sig kvar i oändligt avslut. Aromatiska toner finns i bakgrunden och uns av nötter smyger sig in.

2004 Prado Enea Gran Reserva
RIOJA / SPANIEN / BODEGAS MUGA
Mogen rioja njuter jag alltför sällan, när det sker är upplevelsen ett raskt uppvaknande i hur lagringsdugliga vinerna är. Om kvalitén är den rätta vill säga. Mjuka doningar av körsbär, kardemumma och söt lakrits kantas av russin och ljus choklad med aningen vanilj i avslutningen. Gott nu men klarar ytterligare lagring.


AF Gruppen bygger Göteborgs första Urban Winery

Vin Wine Mechanics, Göteborgs första Urban Winery, öppnar lördag 29 april…
27 Apr, 2018

Myllymäki och Gibrand i hårdträning inför EM i Turin

Vin Bocuse d’Or Europe avgörs den 11-12 juni i Turin. Där…
26 Apr, 2018

Michelinguiden hyllar det katalanska köket

Mat och Restaurang I den berömda Guide Rouge fortsätter man att belöna restauranger…
25 Apr, 2018

Många ville upptäcka nya viner på Göteborg Vin & Deli

Vin I helgen arrangerades Göteborgs största vin och delikatessmässa på Svenska…
24 Apr, 2018

Stefano Catenacci invald i Hall of Fame

Mat och Restaurang Utmärkelsen I främsta rummet – Visitas Hall of Fame tilldelas…
24 Apr, 2018

Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018
Artikelarkivet