Hem NyheterVinnyhet Espacio Syrah – klimatsmart från hjärtat av Argentina

Espacio Syrah – klimatsmart från hjärtat av Argentina

av Livets Goda

Lagom till vinterns intåg lanseras Espacio Syrah. Vinet har sitt ursprung i Mendoza som är hjärtat av Argentinas vinproduktion. Det presenteras i den klimatsmarta förpackningen PET vilket inte bara är tidsenligt utan även rätt för miljön.

Det här röda vinet är gjort på den blå druvan syrah och kommer från soliga vingårdar belägna på hög höjd i Mendoza. Vinregionen är den främsta i Argentina och här har den familjeägda producenten Bodegas Marañon arbetat med vintillverkning i flera generationer. Espacio är det spanska ordet för ”plats” och den har en central betydelse för tillverkningen av vinet. Ursprunget till druvorna kännetecknas av ett milt väder och ett brett temperaturområde vilket gynnar druvornas goda mognad och deras uttryck.

Espacio Syrah är Fairtrade-märkt och att välja en produkt med den certifieringen betyder att man är med och bidrar till bättre villkor för de anställda på vinodlingarna. Och inte nog med det, vinet presenteras i PET-flaska, en förpackning som kräver mindre energi att framställa än tillverkningen av glasflaskor vilket medför betydligt färre klimatmässiga avtryck. Den här typen av förpackning är dessutom både lättare och enklare att återvinna samt inte lika ömtålig som en glasflaska.

Att erbjuda den miljömedvetna svenska konsumenten ett vin i en klimatsmart förpackning känns inte bara rätt för miljön utan ligger helt rätt i tiden, säger Monia Jensen, Senior Brand Manager på Anora. Att den här röda pavan med sin argentinska charm och inbjudande smaker även är ett vin med anspråkslös prislapp känns som en fantastisk bonus, säger Monia.

Espacio Syrah är en nyhet på Systembolaget från 1 december och finns i alla Systembolags-butiker.

Espacio Syrah, 2022
Artikelnr: 2722

Ursprung: Mendoza, Argentina
Alkoholhalt: 13% vol.
Volym: 750 ml
Pris: 75 kr + 1 kr pant

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING