Hem Whisky & Bourbon Nanny State – en alkoholfri du dricker av fri vilja för så bra är den!

Nanny State – en alkoholfri du dricker av fri vilja för så bra är den!

av Livets Goda

Samtliga BrewDog-öl på Systembolaget finner ni här….

I den sista delen av BrewDog-resan så har det utvecklat sig till varannan vatten, eller då alkoholfritt, och just denna öl kom till som en motreaktion till den kritik bryggeriet möttes av när man lanserade sin drygt 18-procentiga Imperial Stout vid namn Tokyo. Kritiken mot så pass stark öl fick BrewDog att vända på det hela och subtilt skicka ut en alkoholfri öl med ytterst passande namn.

Nanny State är fullpackad med smak och tricket sitter såklart i att få till en välsmakande maltighet som lierar sig väl med humlearomatiken. Lyckas man? Så in i!

Niklas om BrewDogs Nanny State
Många strängar på sin lyra, ja det uttrycket passar väl in på bryggeriet som James Watt och Martin Dickie startade för blott 12 år sedan och som nått sådan otrolig framgång. Konceptet, ta alla ölstilar på största allvar och leverera smaker till folket, följer med i denna alkoholfria som du väljer lika mycket för att den är god som om du är den designerade föraren. Här bjuds det skönt knäckigt karamelliga toner tillsammans med kavring, citrusfrukter och granskog och där malten trots humlenyanserna är drivande i doften. Smaken, ja den är knastertorr, tydligt humledriven och med fin grapefruktsbeska. Rosmarin står för det örtiga och graniga samtidigt som det finns ett inslag av mörk choklad och karamell.

Niklas intryck: 89/100 LGP

Bara att buga och bocka för en törstsläckare av rang och med maxad personlighet. Appellerar såklart till alla humleskallar därute men är du ovan med stilen så ge det ändå en chans till en redig husman, särskilt en pytt i panna kommer sitta klockrent med Nanny State.

Nanny State finns i drygt 370 Systembolagsbutiker där den kostar 14,90 kronor för en 330 ml flaska. Artikelnummer: 1947. Du hittar den även i dagligvaruhandeln där dock priset kan variera.

 

Om du vill läsa mer av mina BrewDog-intryck så håll utkik på vår hemsida den kommande tiden där fler sorter kommer presenteras de närmaste dagarna!

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING