Hem Vinvärlden Diebolt toppar laget hos The Wineagency

Diebolt toppar laget hos The Wineagency

av Christoffer Enquist

Med nytillskottet Diebolt-Vallois växer The Wineagencys tidigare stjärnduo i Champagne till en trio i världsklass. Från familjeegendomen med säte i Cramant kommer några av de bättre chardonnaybaserade viner med eftersökta prestigetappningen Fleur de Passion i spetsen.

– Vi är väldigt glada över att denna välrenommerade odlarfamilj nu kommer att utgöra det tredje benet i vår Champagnetrojka tillsammans med Pierre Péters och Egly-Ouriet, säger Ann Burgaz, VD för The Wineagency.

Intresset för hantverksmässiga och högkvalitativa odlarchampagner ökar och Jaques Diebolt leder ett äkta familjeföretag där alla medlemmar är inblandade i produktionen. Diebolt-Vallois ligger i Cramant, i hjärtat av Côtes de Blancs och familjen äger 11 hektar vingårdar, de flesta i Cramant och Cuis. Chardonnaydruvorna från Cramant bidrar med fruktighet, kraft och rik textur medan Cuis kompletterar med en delikat mineralitet.

– Diebolt-Vallois viner genomsyras av stor elegans i kombination med den krämiga och lite gräddiga struktur som är typisk för vinerna från Cramant. Här har vi Grand Cru-kvalitet för mycket rimliga priser, allt från egna vingårdar vilket säkrar kvaliteten från druva till glas, säger Ann Burgaz, VD för The Wineagency.

Sex olika viner finns i Diebolt-Vallois portfölj. Mest känd på den svenska marknaden är Prestige Brut, en cuvée baserad på Grand Cru Chardonnay från Cramant, Chouilly och Le Mesnil sur Oger. Vinet är en blandning av sex årgångar och har vilat dryga tre år på jästfällningen.

Läs Livets Godas senaste recension på champagnen HÄR >>>

Diebolt-Vallois Prestige Brut NV
Pris: 389 kr
Artikelnummer: 7723
Övrig info: Systembolagets fasta sortiment

RELATERAD LÄSNING