Hem Mat & Restaurang Sayan Isaksson gör pizza på Lådan

Sayan Isaksson gör pizza på Lådan

av Livets Goda

– Vi gjorde upp det i sandlådan i lekparken i förra veckan när vi stötte på varandra med våra barn. Vi har setts ett par gånger tidigare och bollat tanken på ett gästspel och nu fick vi till det. Vi är så klart väldigt stolta att få ha Sayan hos oss och ser fram emot hans tolkning av vad en pizza kan vara, säger Jon Widegren som startat Lådan. 

Lådan är Flippin’ Burgers nyöppnade restaurang på Luntmakargatan i Stockholm. Den kan beskrivas som en ölhall uppbyggd kring streetfood i olika former och dryck från mindre svenska bryggerier och destillerier. Namnet Lådan kommer från tanken att låta konceptet vara lite luddigt och oförutsägbart med många gästspel som kan variera i både inriktning och avsändare. Som en gubbe eller gumma i lådan som dyker upp och hittar på olika saker. Lådan är också en metafor för just den tanken – att dra nånting ur lådan och se vad det blir. 

– Vi tycker det är kul med mötet mellan högt och lågt och Sayan har ju i sin egen verksamhet byggt en väldigt intressant och inspirerande modell med fyra olika koncept under samma tak som alla håller högsta nivå men sinsemellan spelar med olika uttryckssätt, tilltal och prisnivåer. Därför känns det skoj att han kommer till oss och river av lite pizza. 

Köket är utrustat med en pizzaugn som är tänkt just för gästspel och där de som kommer får göra vilken stil på pizza de vill och känner för. Under öppningshelgen höll gänget från Gastrologik och deras bakficka Speceriet i pizzaspaden och nu är det alltså dags för nästa stjärnkock.  

– Det är ju ingen hemlighet att många av toppkockarna ofta är väldigt förtjusta i enkel men bra streetfood och vi hoppas kunna vara med och utgöra en plattform där de kan komma förbi och köra den grejen med oss. Sayan kommer göra sin egen version av vad en pizza kan vara så det kommer snarare vara experimentellt än konventionellt, säger Jon Widegren.

Det blir två olika pizzor, en vegetarisk med mandelpraliné och vaktelägg samt en med chorizo och chimichurri på svart vitlök. Båda pizzorna kan beställas som slice. Gästspelet äger rum på Lådan, Luntmakargatan 63, från kl 17-22 onsdag 10 maj.

Sayan Isaksson driver Esperanto group med Imouto, Shibumi, Råkultur samt Esperanto i täten som bland annat har en stjärna i Guide Michelin.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING