Låt dig inspireras...
Vad letar du efter idag? Välj bland drinkar, för-, huvud eller efterrätt. Låt dig också inspireras av alla våra recept nedan.
-
Långbakad fläskkarré med krispig yta, serverad med rostade småpotatisar, smörstekta polkabetor och shiitake – i glaset den karaktärsfulla Borgogno Langhe Nebbiolo No Name 2022, fylld av körsbär, viol och tryffeltoner. …
-
Här låter vi en hel kyckling långsamt bräsera i en citronfrisk buljong, där köttet får puttra tills det blir så mört att vi kan plocka det i bitar med händerna. …
-
Det doftar hetta, rökt chili och långsamt brynt lök i köket. På tallriken väntar möra köttbitar i en djupt röd guajillosås, vars rökiga djup och mjuka sötma möter färsk koriander …
-
Libanons mest mytomspunna vin kräver sin rätt – och sin rätt kräver respekt för enkelheten. Här låter vi biffen tala sitt tydliga språk, med chimichurrins örtiga hetta som brygga till …
-
Till denna eminenta release från High Coast så har vi valt att förbereda en förförisk efterätt där gräddig vaniljglass strösslas med mango och russin som karamelliserats i lönnsirap och whisky, …
-
Här möts krispigt stekt kyckling med salvia och en silkeslen, krämig risotto – toppad med fräscha gröna blad och strimlad rosésallad som ger rätten ett elegant lyft och en lätt …
-
Pastans förlovade land är utan tvekan Italien och i denna servering har vi tillagat en ragú, som med lite tålamod och kärlek på enkelt vis skänker djup och njutbarhet i …
-
Nu när temperaturerna stadigt går nedåt så väljer vi en passande sallad med Chèvre, valnötter och rödbetor för att välkomna hösten men samtidigt hålla kvar sommarkänslan. I glaset häller vi …
-
Så mixar du en Harvest Cocktail Ingredienser 4,5 cl Boulard Calvados Grand Solage 4,5 cl Vermouth amaro 2 droppar Angostura Bitter Garnering: Maraschino körsbär Fyll en shaker med is och …
-
Old Fashioned är drycken som förvandlades till en cocktail innan begreppet ens existerade och som härrör till 1800-talets Amerika. Idag finns det oräkneliga varianter på drinken och i exemplet här …
-
Tom Collins, eller John Collins som den också benämns, är en citrusfrisk törstsläckare baserad på gin. Om du byter ut spriten mot calvados så får du en Jack Collins, ett …
-
Irish Buck är en enkel och uppfriskande cocktail som kan blandas ihop med få råvaror. Basen består av irländsk whisky, ginger beer och citron och/eller lime, vilket ger en kryddigt …
-
Här möter vi saftig svensk lammfilé, serverad med smörstekta vaxbönor, söt karamelliserad gullök och aubergine där tryffelpecorino smält samman till en smått magisk röra. I glaset har vi Barceló Imperial …
-
Italien är vaggan för kafferostning- och innovation och har varit en pionjär inom kulturen sedan 1500-talet. Det är här kaffebryggaren först såg dagens ljus och ursprunget för stora namn som …
-
Skogens guld börjar kliva in i sin högtid och det lyfter vi genom denna enkla men njutbara pastaservering med svamp, matchat till majorkinska ÀN/2 – ett förföriskt rödvin byggt på …
-
Pastans förlovade land är utan tvekan Italien och i denna servering har vi använt oss primärt av sicilianska råvaror av högsta kvalité för att skapa oss en lika enkel som …
-
Ett vackert helstekt lammrack sätter ett leende på de flesta. Här bryner vi lammet gyllene i smör och vitlök, och låter det sedan gå klart i ugnen till perfekt rosa …
-
Skogens goda guld börjar kliva in i sin högtid och det lyfter vi genom denna enkla men njutbara servering, matchat med den nyligen lanserade Poggio di Sotto Rosso di Montalcino …
-
Risotton – en rätt med anor från norra Italien, där riset kom via de gamla handelsvägarna från Asien och snabbt blev en italiensk stapelvara – har vi här tolkat med …
-
BLT-sandwich är en smörgås som innehåller det som på engelska namngivit den, dvs bacon, lettuce och tomato. Smörgåsen består vanligtvis av flera remsor stekt bacon, salladsblad (vanligtvis isbergssallat eller romansallat) …
-
Få saker kan kännas så lyxigt, somrigt och elegant som en cevicheservering med högkvalitativa råvaror, dessutom är det tacksamt att förbereda. Enkelt men väl genomtänkt, vilket lyfter i sin kombination …
-
Sommaren har nu äntligen kommit till oss vilket vi firar med att slänga ihop en uppfriskande whiskycocktail – High Ball. I vårt exempel har vi som bas svenska High Coast …
-
En klassiker är just det av en anledning, för att den alltid fungerar och en stående sådan är vår toast skagen, som ständigt har svenskarnas närvaro året runt. I vårt …
-
En somrig kombinationen av kryddiga, rika och fruktiga smaker i både mat och vin. Här har vi en Jamie Oliver-inspirerad burgare där salsiccia, grillad paprika och smält manchego förhöjs i …
-
Pannkakor, eller Crêpes för den som vill imponera lite extra, är en rätt som de flesta har emotionella band till från barndomen. Det är något förtjusande och barnsligt gott över …
-
Pannkakor, eller Crêpes för den som vill sätta en fransk prägel på det hela, är en rätt som tilltalar de flesta, barn som vuxna. I exemplet här har vi dock …
-
Smaken av nygräddade våfflor med vispad grädde och hjortron är svårslagen och i serveringen här, tillsammans med en stolthet från Sydafrika – Nederburg Noble Late Harvest – blir måltiden komplett. …
-
Saftig pulled pork burgare insvept i rostade hamburgarbröd och BBQ-sås sätter ton för en givande sommarservering i mötet med den rökiga parsserveringen i form av The Ileach Islay Single Malt …
-
Kycklinglårfilé med skinn är en underskattad detalj – saftig, smakrik och perfekt för att steka krispigt gyllene. I den här rätten får den sällskap av en djup svampbuljong, knaperstekt skogssvamp …
-
Bouillabaisse är en älskad klassisk fiskgryta från Marseille, född ur fiskarnas behov att ta tillvara dagens blandade fångst. Originalet är rustikt men smakerna är allt annat än enkla – saffran, …
-
Långbakad fläskkarré med krispig yta, serverad med rostade småpotatisar, smörstekta polkabetor och shiitake – i glaset den karaktärsfulla Borgogno Langhe Nebbiolo No Name 2022, fylld av körsbär, viol och tryffeltoner. …
-
Här låter vi en hel kyckling långsamt bräsera i en citronfrisk buljong, där köttet får puttra tills det blir så mört att vi kan plocka det i bitar med händerna. …
-
Det doftar hetta, rökt chili och långsamt brynt lök i köket. På tallriken väntar möra köttbitar i en djupt röd guajillosås, vars rökiga djup och mjuka sötma möter färsk koriander …
-
Libanons mest mytomspunna vin kräver sin rätt – och sin rätt kräver respekt för enkelheten. Här låter vi biffen tala sitt tydliga språk, med chimichurrins örtiga hetta som brygga till …
-
Till denna eminenta release från High Coast så har vi valt att förbereda en förförisk efterätt där gräddig vaniljglass strösslas med mango och russin som karamelliserats i lönnsirap och whisky, …
-
Här möts krispigt stekt kyckling med salvia och en silkeslen, krämig risotto – toppad med fräscha gröna blad och strimlad rosésallad som ger rätten ett elegant lyft och en lätt …
-
Pastans förlovade land är utan tvekan Italien och i denna servering har vi tillagat en ragú, som med lite tålamod och kärlek på enkelt vis skänker djup och njutbarhet i …
-
Nu när temperaturerna stadigt går nedåt så väljer vi en passande sallad med Chèvre, valnötter och rödbetor för att välkomna hösten men samtidigt hålla kvar sommarkänslan. I glaset häller vi …
-
Så mixar du en Harvest Cocktail Ingredienser 4,5 cl Boulard Calvados Grand Solage 4,5 cl Vermouth amaro 2 droppar Angostura Bitter Garnering: Maraschino körsbär Fyll en shaker med is och …
-
Old Fashioned är drycken som förvandlades till en cocktail innan begreppet ens existerade och som härrör till 1800-talets Amerika. Idag finns det oräkneliga varianter på drinken och i exemplet här …
-
Tom Collins, eller John Collins som den också benämns, är en citrusfrisk törstsläckare baserad på gin. Om du byter ut spriten mot calvados så får du en Jack Collins, ett …
-
Irish Buck är en enkel och uppfriskande cocktail som kan blandas ihop med få råvaror. Basen består av irländsk whisky, ginger beer och citron och/eller lime, vilket ger en kryddigt …
-
Här möter vi saftig svensk lammfilé, serverad med smörstekta vaxbönor, söt karamelliserad gullök och aubergine där tryffelpecorino smält samman till en smått magisk röra. I glaset har vi Barceló Imperial …
-
Italien är vaggan för kafferostning- och innovation och har varit en pionjär inom kulturen sedan 1500-talet. Det är här kaffebryggaren först såg dagens ljus och ursprunget för stora namn som …
-
Skogens guld börjar kliva in i sin högtid och det lyfter vi genom denna enkla men njutbara pastaservering med svamp, matchat till majorkinska ÀN/2 – ett förföriskt rödvin byggt på …
-
Pastans förlovade land är utan tvekan Italien och i denna servering har vi använt oss primärt av sicilianska råvaror av högsta kvalité för att skapa oss en lika enkel som …
-
Ett vackert helstekt lammrack sätter ett leende på de flesta. Här bryner vi lammet gyllene i smör och vitlök, och låter det sedan gå klart i ugnen till perfekt rosa …
-
Skogens goda guld börjar kliva in i sin högtid och det lyfter vi genom denna enkla men njutbara servering, matchat med den nyligen lanserade Poggio di Sotto Rosso di Montalcino …
-
Risotton – en rätt med anor från norra Italien, där riset kom via de gamla handelsvägarna från Asien och snabbt blev en italiensk stapelvara – har vi här tolkat med …
-
BLT-sandwich är en smörgås som innehåller det som på engelska namngivit den, dvs bacon, lettuce och tomato. Smörgåsen består vanligtvis av flera remsor stekt bacon, salladsblad (vanligtvis isbergssallat eller romansallat) …
-
Få saker kan kännas så lyxigt, somrigt och elegant som en cevicheservering med högkvalitativa råvaror, dessutom är det tacksamt att förbereda. Enkelt men väl genomtänkt, vilket lyfter i sin kombination …
-
Sommaren har nu äntligen kommit till oss vilket vi firar med att slänga ihop en uppfriskande whiskycocktail – High Ball. I vårt exempel har vi som bas svenska High Coast …
-
En klassiker är just det av en anledning, för att den alltid fungerar och en stående sådan är vår toast skagen, som ständigt har svenskarnas närvaro året runt. I vårt …
-
En somrig kombinationen av kryddiga, rika och fruktiga smaker i både mat och vin. Här har vi en Jamie Oliver-inspirerad burgare där salsiccia, grillad paprika och smält manchego förhöjs i …
-
Pannkakor, eller Crêpes för den som vill imponera lite extra, är en rätt som de flesta har emotionella band till från barndomen. Det är något förtjusande och barnsligt gott över …
-
Pannkakor, eller Crêpes för den som vill sätta en fransk prägel på det hela, är en rätt som tilltalar de flesta, barn som vuxna. I exemplet här har vi dock …
-
Smaken av nygräddade våfflor med vispad grädde och hjortron är svårslagen och i serveringen här, tillsammans med en stolthet från Sydafrika – Nederburg Noble Late Harvest – blir måltiden komplett. …
-
Saftig pulled pork burgare insvept i rostade hamburgarbröd och BBQ-sås sätter ton för en givande sommarservering i mötet med den rökiga parsserveringen i form av The Ileach Islay Single Malt …
-
Kycklinglårfilé med skinn är en underskattad detalj – saftig, smakrik och perfekt för att steka krispigt gyllene. I den här rätten får den sällskap av en djup svampbuljong, knaperstekt skogssvamp …
-
Bouillabaisse är en älskad klassisk fiskgryta från Marseille, född ur fiskarnas behov att ta tillvara dagens blandade fångst. Originalet är rustikt men smakerna är allt annat än enkla – saffran, …
-
Långbakad fläskkarré med krispig yta, serverad med rostade småpotatisar, smörstekta polkabetor och shiitake – i glaset den karaktärsfulla Borgogno Langhe Nebbiolo No Name 2022, fylld av körsbär, viol och tryffeltoner. …
-
Här låter vi en hel kyckling långsamt bräsera i en citronfrisk buljong, där köttet får puttra tills det blir så mört att vi kan plocka det i bitar med händerna. …
-
Det doftar hetta, rökt chili och långsamt brynt lök i köket. På tallriken väntar möra köttbitar i en djupt röd guajillosås, vars rökiga djup och mjuka sötma möter färsk koriander …
-
Libanons mest mytomspunna vin kräver sin rätt – och sin rätt kräver respekt för enkelheten. Här låter vi biffen tala sitt tydliga språk, med chimichurrins örtiga hetta som brygga till …
-
Till denna eminenta release från High Coast så har vi valt att förbereda en förförisk efterätt där gräddig vaniljglass strösslas med mango och russin som karamelliserats i lönnsirap och whisky, …
-
Här möts krispigt stekt kyckling med salvia och en silkeslen, krämig risotto – toppad med fräscha gröna blad och strimlad rosésallad som ger rätten ett elegant lyft och en lätt …
-
Pastans förlovade land är utan tvekan Italien och i denna servering har vi tillagat en ragú, som med lite tålamod och kärlek på enkelt vis skänker djup och njutbarhet i …
-
Nu när temperaturerna stadigt går nedåt så väljer vi en passande sallad med Chèvre, valnötter och rödbetor för att välkomna hösten men samtidigt hålla kvar sommarkänslan. I glaset häller vi …
-
Så mixar du en Harvest Cocktail Ingredienser 4,5 cl Boulard Calvados Grand Solage 4,5 cl Vermouth amaro 2 droppar Angostura Bitter Garnering: Maraschino körsbär Fyll en shaker med is och …
-
Old Fashioned är drycken som förvandlades till en cocktail innan begreppet ens existerade och som härrör till 1800-talets Amerika. Idag finns det oräkneliga varianter på drinken och i exemplet här …
-
Tom Collins, eller John Collins som den också benämns, är en citrusfrisk törstsläckare baserad på gin. Om du byter ut spriten mot calvados så får du en Jack Collins, ett …
-
Irish Buck är en enkel och uppfriskande cocktail som kan blandas ihop med få råvaror. Basen består av irländsk whisky, ginger beer och citron och/eller lime, vilket ger en kryddigt …
-
Här möter vi saftig svensk lammfilé, serverad med smörstekta vaxbönor, söt karamelliserad gullök och aubergine där tryffelpecorino smält samman till en smått magisk röra. I glaset har vi Barceló Imperial …
-
Italien är vaggan för kafferostning- och innovation och har varit en pionjär inom kulturen sedan 1500-talet. Det är här kaffebryggaren först såg dagens ljus och ursprunget för stora namn som …
-
Skogens guld börjar kliva in i sin högtid och det lyfter vi genom denna enkla men njutbara pastaservering med svamp, matchat till majorkinska ÀN/2 – ett förföriskt rödvin byggt på …
-
Pastans förlovade land är utan tvekan Italien och i denna servering har vi använt oss primärt av sicilianska råvaror av högsta kvalité för att skapa oss en lika enkel som …
-
Ett vackert helstekt lammrack sätter ett leende på de flesta. Här bryner vi lammet gyllene i smör och vitlök, och låter det sedan gå klart i ugnen till perfekt rosa …
-
Skogens goda guld börjar kliva in i sin högtid och det lyfter vi genom denna enkla men njutbara servering, matchat med den nyligen lanserade Poggio di Sotto Rosso di Montalcino …
-
Risotton – en rätt med anor från norra Italien, där riset kom via de gamla handelsvägarna från Asien och snabbt blev en italiensk stapelvara – har vi här tolkat med …
-
BLT-sandwich är en smörgås som innehåller det som på engelska namngivit den, dvs bacon, lettuce och tomato. Smörgåsen består vanligtvis av flera remsor stekt bacon, salladsblad (vanligtvis isbergssallat eller romansallat) …
-
Få saker kan kännas så lyxigt, somrigt och elegant som en cevicheservering med högkvalitativa råvaror, dessutom är det tacksamt att förbereda. Enkelt men väl genomtänkt, vilket lyfter i sin kombination …
-
Sommaren har nu äntligen kommit till oss vilket vi firar med att slänga ihop en uppfriskande whiskycocktail – High Ball. I vårt exempel har vi som bas svenska High Coast …
-
En klassiker är just det av en anledning, för att den alltid fungerar och en stående sådan är vår toast skagen, som ständigt har svenskarnas närvaro året runt. I vårt …
-
En somrig kombinationen av kryddiga, rika och fruktiga smaker i både mat och vin. Här har vi en Jamie Oliver-inspirerad burgare där salsiccia, grillad paprika och smält manchego förhöjs i …
-
Pannkakor, eller Crêpes för den som vill imponera lite extra, är en rätt som de flesta har emotionella band till från barndomen. Det är något förtjusande och barnsligt gott över …
-
Pannkakor, eller Crêpes för den som vill sätta en fransk prägel på det hela, är en rätt som tilltalar de flesta, barn som vuxna. I exemplet här har vi dock …
-
Smaken av nygräddade våfflor med vispad grädde och hjortron är svårslagen och i serveringen här, tillsammans med en stolthet från Sydafrika – Nederburg Noble Late Harvest – blir måltiden komplett. …
-
Saftig pulled pork burgare insvept i rostade hamburgarbröd och BBQ-sås sätter ton för en givande sommarservering i mötet med den rökiga parsserveringen i form av The Ileach Islay Single Malt …
-
Kycklinglårfilé med skinn är en underskattad detalj – saftig, smakrik och perfekt för att steka krispigt gyllene. I den här rätten får den sällskap av en djup svampbuljong, knaperstekt skogssvamp …
-
Bouillabaisse är en älskad klassisk fiskgryta från Marseille, född ur fiskarnas behov att ta tillvara dagens blandade fångst. Originalet är rustikt men smakerna är allt annat än enkla – saffran, …
